boules logo Jeu de Boulesvereniging
Teteringen
Opgericht: 18 november 1991
 
terug
home
zoek
Wedstrijduitslagen
Paastoernooi zondag 23 maart 2013
Ook een poedelprijs is een prijs

Wat was het gezellig en koud. De koudste 24e maart volgens het KNMI. Maar iedereen had zich goed gekleed en geweerd. Wat mijn opviel was dat er veel dezelfde mutsen in omloop waren. Wel in gedekte kleur dus je moest toch wel even kijken wie er onder zat. De beslissing om naar het Brabants Bontje te gaan is goed bevallen. Er werd zelfs geopperd om dit volgende keer ook maar te doen. Ook als het weer goed is kan je er veel kanten op om te boulen en er is een wc in de buurt. Lekker en leuk is het ook om op het eind, als de punten geteld moeten worden, iets te gebruiken. Dit hoeft uiteraard niet maar je zit wel lekker binnen aan een lange tafel even na te praten. Zoals bekend is, is het lastig boulen in het bos. De boules gaan soms door takjes of dennenappels de vreemdste kanten op. De honden waren heel actief en vonden het spannend. De baasjes wat minder die dachten gelijk aan; ik moet straks naar de dierenarts voor de tanden. Leuk om te weten dat de winnaars van dit toermooi zijn;
1e Jeanne Beekers met 16+ punten. 2e Jan van Oosterhout met 9+ punten.
3e Guus Gadet met 7+ punten. Gefeliciteerd!!!!
Onze Dick heeft de poedelprijs in de wacht gesleept en is dus weer de trotse bezitter van het knijpertje. Iedereen is weer warm en voldaan naar huis gegaan en wachten we weer op het volgende toernooi.
Groeten van Nettie en Jannie

Jannie van Deutekom

Nieuwjaarstoernooi zondag 6 januari 2013
Een proost op de winnaars en het nieuwe jaar
Voor het eerst een toernooi zonder het Web, maar wel met een koude wind. De opkomst was niet slecht. De Voorzitter opende het toernooi met de laatste mededelingen over het clubhuis en de eigen inbreng van de leden, zodra het vast staat dat we iets neer mogen neerzetten aan de Hameldonk.
Gelukkig kwam Tonny regelmatig langs om onze kelen en lichaam te verwarmen met een heerlijk drankje. We hadden zelfs bezoekers, die ons kwamen aanmoedigen. Tussen de partijen door even snel naar binnen om op te warmen. Tonny had weer voor een gezellige ambiance gezorgd met heerlijke glühwein en erwtensoep; het huisje zat weer vol chapeau!!. Er was 1 persoon die alle 3 de partijen had gewonnen n.l.
Armand Linck met 18 pluspunten. Tini Zandvliet op een verdiende 2e plaats met 2 winstpunten en ook 18 pluspunten. Op de 3e plaats Dick Nederlof 2 met 13 pluspunten. De poedelprijs was voor Anny Godrie.
Voor ieder was er een prijs en dank aan Guus Gadet, die mooie drankprijzen had geschonken. Ondanks het koude weer was het weer een gezellig middag.

Susanne Nederlof

Kersttoernooi zaterdag 15 december 2012

Er was droog weer voorspeld en mogelijk wat zon, maar nog fijner was dat de temperatuur prima was. Op een enkel buitje na konden de 14 deelnemers heerlijk boulen. Lange en spannende partijen met goede uitslagen 7 partijen van 13-12/ 13-11 en 13-10. Het ging goed tegen elkaar op. Onze Jan van Oosterhout was weer in ouderwetse vorm met het tireren, dat belooft wat voor het nieuwe seizoen. Na de 1e partij even aan de koffie bij Roseriet Tetteroo, die alles keurig had klaar gezet. Met 16 man binnen, dat ging prima. Inmiddels waren er n.l. ook supporters gekomen, die na de koffie aan het werk werden gezet. Na afloop warme chocolademelk en de prijsuitreiking. Prachtige prijzen die geschonken en gemaakt zijn door Paul en Marianne Broer en Roseriet. Een heerlijke middag en dank aan de vrijwilligers, die alles prima voor elkaar hadden.
Uitslag: Op de 1e plaats Susanne met 3 gewonnen partijen , Diny Willems op de 2e plaats maar met minder pluspunten. Gedeelde 3e plaats was voor Nettie Frishert en Jan van Oosterhout.

Susanne Nederlof

Tête‑à‑tête zaterdag 17 november 2012

Eenmaal per jaar rondom de oprichtingsdatum spelen we dit type petanque, niet door iedereen geliefd. Op verzoek spelen we 3 partijen mêlée. Een poule voor de heren en een voor de dames. Spannend hoeveel leden er op komen dagen. Helaas een ongelijk aantal nl. 7 bij de heren en bij de dames gelukkig 6 leden. De oplossing werd dat iedere heer 1 of 2x in een triplette vorm de Tête‑à‑tête moesten spelen. Deze partijen duurden wel wat langer, maar ja 1 persoon naar huis sturen was ook geen optie. Spannende partijen en je kon je partner niet de schuld geven wanneer het niet lukte.
Onder de goede leiding van Maria Barten, die gelukkig niet in de kou hoefden te zitten kon de einduitslag bekend gemaakt worden. Inmiddels waren we bij Tonny uitgenodigd om in de warmte nog gezellig na te kletsen en een glaasje wijn te drinken.
De 1e plaats bij de heren was voor Jos Verhoeven met 3 gewonnen partijen en + 21. Op de 2e plaats Alejandro Sierra met 2 + 11 en de 3e plaats was voor Nico Huyskens met 2 + 5.
Bij de dames ging de 1e plaats naar Susanne Nederlof, die nog wel even een barrage moest spelen tegen Tonny Pellis en de laatste partij verloren had tegen Marja van Maastricht, maar met eindstand 2 + 12 mocht zij de wisselbeker mee naar huis nemen. Op de 2e plaats Tonny met 2 + 12 en op de 3e plaats Nettie Frishert met 2 – 1.

Susanne Nederlof

Clubkampioenschap seizoen 2012

Tijdens het Herfsttoernooi, het laatste toernooi om Clubkampioen 2012 te kunnen worden, is de wisselbeker uitgereikt aan de persoon die gemiddeld het beste spel heeft gespeeld over de afgelopen periode. Jeanne Borburgh had hiervoor een overzicht gemaakt van de stand tot 27 oktober en na de verwerking van de uitslag van het Herfsttoernooi kon de Voorzitter de beker en de medailles uitreiken. Het duurde wel even, maar uiteindelijk lukte het toch.
Op de 1e plaats Alejandro Sierra met 11 + 63, niet zo verwonderlijk als je kijkt naar de vele wisselbekers, die hij het afgelopen jaar heeft binnen gesleept chapeau!!! Op de 2e plaats Jos Verhoeven met 10 + 47 en op de derde plaats Tonny Pellis met 9 + 15.

Susanne Nederlof

Herfsttoernooi zaterdag 27 oktober 2012
Een dronk op het eindresultaat

Het was inmiddels winter geworden; de heerlijke nazomer was voorbij. Tonny had haar stoepje keurig ingericht om iedereen te ontvangen en de zon scheen gelukkig op dit stoepje. De wedstrijdtafel werd telkens verschoven, zodat Susanne toch nog heerlijk in het zonnetje de stand bij kon houden.
Henk had ons weer verwend met een mooi opgeruimd parkje. Wat boffen de leden toch met deze man. Niemand hoeft meer iets te doen, behalve dan de groene plastic tafel uit de tuin halen bij de buurman verderop en ook weer terugzetten natuurlijk!!!
De cracks lieten toch een steekje vallen. Alejandro Sierra verloor zijn 1e partij tegen Armand Linck en de 2e partij tegen Diny Willems. Nico Huyskens verloor met Jeanne Beekers een sterk duo! van Marja van Maastricht en Tonny Pellis, een verrassende uitslag weliswaar 12-13, maar dat mocht de pret niet drukken bij Marja. Armand had 3 partijen gewonnen en werd 1e met 34 pluspunten. Jos Verhoeven werd 2e met 3 +21 en 3e werd Nico met 2+20. Dick Nederlof was duidelijk niet in vorm, want voor de 2e keer dit jaar moest hij de poedelprijs mee naar huis nemen en als troost mocht hij als 1e kiezen bij de prijzen. Alle andere leden mochten ook iets mee naar huis nemen.
Na afloop zorgde Tonny voor een heerlijke bitter en de zon scheen nog steeds, waardoor we toch buiten konden blijven. Dank aan Tonny voor de goede catering.

Susanne Nederlof

Barbecuetoernooi zondag 12 augustus 2012

We hadden gebeden voor mooi weer en gelukkig deze keer werd er geluisterd.
Even sjouwen en aankleden en daarna gezellig met z'n allen aan tafel voor de koffie. Vanwege de barbecue was het idee geopperd om 3 partijen te spelen, anders werd het wel heel erg laat. Zo gezegd zo gedaan en de 4 doublet partijen konden beginnen.

Het was fantastisch om onder de bomen te spelen met deze hitte.  De 1e en 2e partij waren bijna allemaal van 13-7 en 13-8. Voor iedereen nog genoeg kans om de beker mee naar huis te nemen in de 3e partij. Tussendoor kwam er een groepje uit Zevenbergen een clinic volgen bij Susanne. Altijd leuk om hun enthousiasme te zien.
Bij de 3e partij kon je al zien dat de warmte zijn tol had geëist. Op de 1e plaats is geëindigd Alejandro Sierra met 3 + 30 doordat hij zijn laatste partij heeft gewonnen met 13-0. Op de 2e plaats Dick Nederlof met 3 + 21 en de 3e plaats was voor Armand Linck 3 + 18.

Daarna de barbecue; alles was besteld bij de Partyslager in Oosterhout. Het was prima en makkelijk, salades waren te weinig. Het dessert verdween een beetje, volgend jaar geen ijs bij dit warme weer. Voor het dessert, foute timing, een dankwoord door de Voorzitter namens het Bestuur voor de dames Ella van Beek, Tonny Pellis en Janny van der Smissen. Deze laatste is geen lid, maar altijd bereid een handje te helpen. Chapeau voor de dames!! Met z'n allen alles weer in 't oude Web gezet en iedereen kon weer op tijd naar huis. Het was weer een gezellige dag en iedereen heeft genoten van het heerlijke zomerweer.

Susanne Nederlof

Geslaagd toernooi Koninginnedag 2012

Al vroeg in de morgen van Koninginnedag was het organiserende team op het jeu de boules terrein aanwezig om de eerste voorbereidingen te treffen voor het jaarlijks toernooi.
Henk, onze 'knecht', had op eigen initiatief de banen vakkundig onder handen genomen zodat het speelveld er keurig bij lag. De veelkleurige vlaggetjes werden aan bomen en in struiken gehangen. De vlag van de club ging in top. Het spel kon in de namiddag beginnen.

Helaas hadden enkele clubleden zich afgemeld. Kees en Nellie van de Avoird waren al op stap met de caravan. Paul en Marianne moesten het bed houden. Alejandro en Diny waren druk met de verhuis en moesten verstek laten gaan.
Ella had de oranje ballonnen vakkundig opgepompt. Het weer was prachtig en zonnig. In de namiddag meldden zich 18 actieve deelnemers, waaronder vier enthousiaste buitenstaanders.

Alvorens het spel een aanvang nam werd een toost uitgebracht op Hare Majesteit.
Er werd fanatiek en gezellig gespeeld. De sfeer was gezellig. Er was koffie, kaas, worst en chips.

Op de eerste plaats eindigde Armand Linck, tweede was Dick Nederlof en als derde eindigde Nettie Frishert.
Zoals gebruikelijk was er een gezellige nazit. Vermeldenswaardig is bovendien dat Steven Oomen uit Oosterhout vrijdag voorafgaande aan Koninginnedag een lintje kreeg. Vele jaren actief in de Oosterhoutse samenleving. Ook in Teteringen geen onbekende. Als Goedheiligman bezocht hij alle Teteringse basisscholen, want hij was 34 jaar de enige echte officiële Sinterklaas van Teteringen.

Tonny, Tini en Jac.

Tête à Tête toernooi bij La Crique

Zaterdag 20 november 2010

Een wedstrijdvorm die nog niet vaak bij La Crique heeft plaats gevonden. Er waren diverse reacties vooraf, wat zal het worden!
Een beker voor de heren en een voor de dames, dat was de inzet. Wie gaat ermee naar huis!!! Een goede opkomst van 10 heren en 10 dames.

Het is ook een andere manier van spelen, alles alleen doen!!!
Niet meer zeuren "ik kan het butje niet zien", of "waar ligt de but", zelf lokaliseren.
Wat dat betreft een goede leerschool die dag. Zelf verantwoordelijkheid nemen en niet op je partner afschuiven. Na de koffie een korte toespraak met het verzoek om toch haast te maken met het afspelen van de geplande 5 partijen. Dat was geen straf, want het weer was meer dan geweldig. Heerlijk de partijen in de zon en zonder wind kunnen afwerken.

Persoonlijke verrassende uitslagen, Susanne Nederlof verliest van Liesbeth Buys, Marja van Maastricht wint van Marianne Broer, Jos Verhoeven wint van Alejandro Sirra Lorenzo; dat is een stimulans en geeft sommige leden het gevoel, ik kan best boulen. Bij de dames ging Nellie van der Avoird als een trein, ze was niet te stuiten in haar overwinningen. Alleen Ella van Beek stopte haar in haar overwinningsroes.
Frappant is dat Susanne weer van Ella won in haar 3e partij en van Tonny Pellis in haar laatste partij. Het maakte het geheel heel spannend. Het duurde even voor de uitslag er was, maar het zijn ook 100 uitslagen die verwerkt moesten worden.

Nellie van der Avoird eindigde op de 1e plaats met 4 winstpunten + 25, op de 2e plaats Tonny Pellis met 4 + 19, op de 3e plaatst Ella van Beek met 4 + 16. Bij de heren eindigde Alejandro Sierra Lorenzo op de 1e plaats met 4 + 26, WimJan 2e met 4 + 21 en Jos Verhoeven 3e met 3 + 5.

Herfsttoernooi La Crique

Zaterdag 30 oktober 2010

De weergoden waren ons goed gezind. In de ochtend wat regen, maar tijdens het toernooi was het droog en niet koud.
Het was even puzzelen met hoeveel ballen je mocht gooien. De eerste 2 partijen gingen goed tegen elkaar op. De vermoeidheid en concentratie kwamen om het hoekje kijken en toen waren er uitslagen van 13- 0 en 13-1.

De terechte winnaar werd Alejandro Sierra Lorenzo met 3 gewonnen partijen + 31, op de 2e plaats Jan Beekers met + 12, de 3e plaats was voor Paul Broer 2 + 14, net voor Susanne Nederlof die 2 +13 had

Boulesdrive

Zondag 26 september 2010 foto vuurkorf

Na de 1e partij die wat verlaat was omdat er toch leden bij zijn die niet afmelden. Dat is heel lastig, je houdt er toch rekening mee mochten ze nog komen, want terugsturen is geen leuk gebaar.
De 2e partij was in het Cadettenkamp. Voor de nieuwe leden een verrassing, want het is totaal anders boulen. Ieder had zo zijn/haar voorkeur: wel of geen zand of alleen maar gras.
De 3e partij was bij onze plek van het Paastoernooi in het bos, richting de Spinnekop. Daar waren weer andere obstakels die de partijen een verrassende wending gaven. Toen op weg naar Guus en Doortje voor de laatste 2 partijen.

Jeanne Borburgh met als enige 5 gewonnen partijen, dus een terechte winnares met 31 pluspunten.
Op de 2e plaats Wim Buys met 4 en 11 pluspunten en de 3e plaats was voor Paul Barten met 3 en 17 pluspunten. Alle deelnemers mochten iets uitzoeken.

Clubkampioenschap La Crique

Zondag 1 augustus 2010 felicitaties winnaar

Een terechte winnaar Dick Nederlof met als enige 5 gewonnen partijen + 36.
Op de 2e plaats Tom Verrips met 4 gewonnen partijen en 25 pluspunten.
Op de 3e plaats Armand Linck met 18 pluspunten.

Een spannende strijd met na 4 wedstrijden 5 kandidaten die de beker konden binnenhalen, maar dan moest Dick wel verliezen en dat deed hij niet. Een extra uitdaging dat hij zijn zwager Armand moest verslaan in de laatste partij en dat gebeurde.

Dorpentoernooi 2010

Tot aan de laatste wedstrijd was het een spannend toernooi en stond La Crique op de eerste plaats. We hebben het helaas niet gered. De laatste wedstrijd in Gilze verliep niet volgens plan en verloren we 7 van de 9 wedstrijden, terwijl Oosteind een eindspurt inzette. Maar volgend jaar is er een herkansing en zetten we met z’n allen de schouders er weer onder.

Club gespeeld gewonnen verloren punten
Oosteind 63 38 25 80
Gilze 1 63 38 25 54
Teteringen 63 34 29 21
Gilze 2 63 32 31 21
Rijen 2 63 30 33 -12
Rijen 1 63 27 36 45
Bavel 63 27 36 -107
Molenschot 63 26 37 -102

Jeu de Boulesvereniging La Crique | 02-05-2012